NEN elektra keuring: NEN 3140 en NEN 1010

Wilt u uw elektrische installatie of elektrisch gereedschap laten inspecteren en keuren volgens de NEN normen? Dijk-Elektrotechniek voert NEN 3140 en NEN 1010 keuringen uit in de ruime regio van Nijmegen, Arnhem en ’s Hertogenbosch.

NEN keuring laten uitvoeren

Als bedrijf bent verplicht te zorgen voor veilige elektrische installaties en gereedschappen. Dit is vanuit de Arbowet verplicht, maar ook verzekeraars stellen een periodieke NEN-keuring van uw elektrische installaties als voorwaarde. Met een periodieke inspectie van uw elektrotechnische installaties waarborgt u een veilige bedrijfsvoering.

NEN 3140 keuring

Een NEN 3140 keuring is een keuring van bestaande laagspanningsinstallaties. Dit is bij veruit de meeste bedrijven van toepassing.
Met een NEN 3140 keuring wordt gekeken naar de veiligheid van elektrische installaties en apparaten. En dat zijn niet alleen machines, ook kantoorpanden met computers en apparaten moeten aan de NEN-normen voldoen.

Tijdens de NEN 3140 inspectie wordt visueel gekeken naar de conditie van elektrotechnische installaties en apparaten en gemeten of deze binnen de normen presteren. Denk aan het inspecteren of vuil, vocht en corrosie de installatie aantasten, of kabels en leidingen niet beschadigd zijn, of er geen tekenen zijn van oververhitting en of apparatuur veilig wordt gebruikt. Daarnaast wordt gemeten of apparaten niet te warm worden als ze in gebruik zijn.

De resultaten worden vastgelegd in een inspectierapport. Met een inspectierapport (zonder gebreken uiteraard) kunt u aantonen dat uw bedrijf veilige installaties heeft. Niet alleen fijn voor uw eigen gemoedsrust, ook noodzakelijk voor verzekeraars. Verzekeraars vergoeden namelijk geen schade als u niet kunt aantonen dat elektrische installaties voldoen aan de NEN 3140 normen.

NEN 1010 inspectie

Bij een NEN 1010 inspectie worden nieuwe elektrotechnische installaties gekeurd. Bij aanleg, uitbreiding of verandering van elektrische installaties moeten deze aan de NEN 1010 normen voldoen om te kunnen spreken van een veilige installatie.

Een NEN 1010 keuring is niet verplicht, maar wel verstandig om eenmalig te laten uitvoeren na aanpassing of wijziging van een elektrische installatie. Omdat de NEN 1010 inspectie eenmalig is, wordt dit ook wel een opleverinspectie genoemd.

NEN 1010 keuringen doen wij zowel voor bedrijven als particulieren. Legt Dijk-Elektrotechniek uw elektrische installatie aan, dan zal dit volgens de NEN 1010 normen zijn. Heeft u als particulier elektra of elektrotechnische installaties aangelegd en wilt u er zeker van zijn dat deze veilig is? Dan kunt u een NEN 1010 inspectie laten uitvoeren.

NEN inspecties en keuringen door Dijk-Elektrotechniek

De elektriciens van Dijk-Elektrotechniek:

NEN keuring? Schakel Dijk-Elektrotechniek in!

Dijk-Elektrotechniek heeft meerdere NEN inspecteurs in huis die opgeleid zijn om uw NEN keuringen of inspectie uit te voeren. Laat u een inspectie of keuring in een straal van 45 minuten reisafstand van Grave (bij Nijmegen) uitvoeren, rekenen wij geen voorrijdkosten.

24/7 bereikbaar

Ons team staat altijd voor u klaar om een betere en snelle oplossing te bieden voor uw elektrische servicebehoeften.

Betaalbaar

Al onze elektrotechnische diensten zijn beschikbaar tegen betaalbare prijzen.

Testen en inspecties

Wij kunnen uw woning en elektrische installatie testen en elektrotechnisch keuren volgens de NEN1010 en NEN 3140 normen.

Gratis prijsopgave

Voor een vrijblijvende prijsopgave kunt u ons bellen of een e-mail sturen. Wij komen er dan zo spoedig mogelijk op terug.

Terugbelverzoek:

    Betrouwbare en ervaren elektriciens in de regio Nijmegen, Arnhem en 's Hertogenbosch

    Bel ons vandaag nog op: 0878735751 Wij staan 24 uur per dag voor u klaar!